sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Elämää ja kuolemaa


He found himself wondering at times, especially in the autumn, about the wild lands, and strange visions of mountains that he had never seen came into his dreams.
-J.R.R. Tolkien (The Fellowship of the Ring)

Joo. Seikkailukuume päällä. Haluun jokaiseen ilmansuuntaan, aavikoille, soille, merille ja vuorille. Mutta tällä hetkellä ainoa seikkailu johon mulla on varaa on seikkailu Landelle. Ja kuulkaas. Se kelpaa. (Ainakin alkuun ;) ) Pääsin kaipaamilleni maalaislenkeille ja sienimettään.

                              Tässäpä tämän vklpn näkemisiä ja kokemisia ja ajattelemisia landelta :)

Kovin usein ajatellaan, että syksy on pelkkää kuolemista. Kukkaset kuolee (nyyh), ötökät kuolee (jee), ihmisten innokkuus kuolee pimeyteen ja kylmyyteen.

Toistaiseksi syksy on kuitenkin ollut lämmin, ja muutama hento kukkanen todisti mulle elämän vielä jatkuvan. Ihan sama mitä kalenteri sanoo.




..Ja ruska! Miten mä rakastankaan värikkäitä lehtiä. Ne luopuu elämästään ja saa tilalle sanoinkuvaamattoman kauneuden. 

Kesän kaikki riemut ja värit huipentuu juuri NYT, ja sit jäljelle jää enää vain harmaus. Puoli vuotta harmautta. Pelottaa ajatella... :o

(Tekis vähän mieli lainata Shakespearea. Saanko? Oh whatever lainaan kummiski:
Rajulle riemulle koittaa raju loppu, loistonsa hetkellä se tuhoutuu kuin tuli ja ruuti toisiaan suudellessaan.)




Ja sitten... Ressin @&#%½#  tyhmyys!

Mentiin siis Ressin kanssa sieneen, ja ei löydetty sieniä. Ressi kyllä löysi koko metsän haisevimman kuraojan. Ja sepä ei tuoksunutkaan ihan miltään keskivertorämeojalta, vaan joltain elämää suuremmalta. Siihen oli ihan syynsä. Nimittäin siinä pienessä rapakossa on jo jonkin aikaa mädännyt hirvi. Oli se ihanaa seurata kun oma kultamussu kylpee sellaisessa ruskeanvihreessä poreilevassa altaassa täynnä nestemäistä kuolemaa. <3





Tämän uintireissun jälkeen Ressi tuoksahti niin vahvasti, että jo metsässä se aiheutti ihmisväelle yökkäysrefleksejä (automatkasta puhumattakaan). Autosta selvittiin elossa vain siksi, että otettiin asiaksemme analysoida tuo hirvi(ö)haju pienimpääkin molekyyliä myöten. Tultiin muuten siihen tulokseen että hajussa oli 50% mutaa, 25% rikkinäisen kompostin liejua ja 25% sikalaa..


Iloinen sankari <3
 Hmm.. kuolemaan törmättiin muissakin muodoissa. Joku tipunen oli syönyt viimeisen ateriansa ja muuttunut itse viimeiseksi ateriaksi. (Ja kaikki mukaan: It's the ciiiiiiiiiiiiiiiiiircle of life *tudumdum* and it moves us aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaall..!!)





Iuuu....

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin,

Pus <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti