lauantai 9. elokuuta 2014

Kauneussalonki Ansku&Pörröpäät


Meidän nelijalkaisella karvavaarilla on tänään ollut huono päivä. Se joutui taaaaas pesulle.

Amerikancockereitten omistajia ohjeistetaan pesemään koiransa viikoittain. Meidän Ressin turkki pidetään kuitenkin lyhyenä, jolloin se ei vaadi sen kummempaa hoitoa. Pesen sen kuitenkin noin kerran kuussa. 

Tässsäpä muuten triviaa: Disneyn Kaunotar on rodultaan jenkkicockeri! Tosin suomenkielinen wikipedia väittää sitä cockeriksi (English cocker spaniel  on meillä vain cockerspanieli), mutta tämä johtuu yleisestä sekaannoksesta: jenkkilässä nimittäin amerikancockerspanielia kutsutaan vain cockerspanieliksi. 

Ne ovat läheisiä sukulaisia, mutta kuitenkin kuin yö ja päivä. (Turha varmaan kertoa kummasta tykkään enempi... ;) )

Hieman lyhytturkkinen punainen jenkki.

Aika normaalin näköinen punainen cockeri.


Joko olen muuten paasannut kunnolla näistä rakkauspakkaus nallekarhuista? 

Suomessa jenkkicockereita on vain vähän - vuosittain rekisteröidään alle 200 kappaletta näitä ihanuuksia. Syy on todennäköisesti joko se, ettei rotua tunneta täällä kovin hyvin (outoa - jenkkicockeri kuuluu lähes kaikkialla muualla kymmenen suosituimman rodun joukkoon) tai sitten jenkkien maine sairastelijoina karkoitttaa ostajat. Ressilläkin on tällä hetkellä useampi vaiva. Myöskin turkki on aika rasittava - vaihtoehtoina 1) säännöllinen lyhentäminen 2) Pitkän turkin viikoittainen pesu, kuivaus ja harjaus, selvittelyä useamman kerran viikossa, metsään ei voi mennä eikä kurakelillä lenkille. 
Kuitenkaan jenkki ei luonteeltaan ole mikään siisti hienohelma.... ;) Reipas, huumorintajuinen ja pehmeä luonne onkin niin suuri plussa, että rodun huonoja puolia ei aina tahdo edes muistaa. Hoitopäivänä ne kyllä ovat mielessä jatkuvasti. Niin tänäänkin.

Tästä lähdettiin liikkeelle:

Ennen pesua. Kultsi ei vielä aavista mitään.

Pyysin Ressin pesuhuoneeseen. Se tuli kyllä kiltisti mukaan... mutta yhtäkkiä se katosi. :D

Löytyi!

Ressin ollessa nuori ja (semi)pitkäturkkinen, käytin rahaa ihan oikeisiin (liian kalliisiin) eläinkauppojen turkinhoitotuotteisiin. Nykyään vain laimennan ihmisten tuotteita - ei tuo ainakaan toistaiseksi ole siihen kuollut :P
Shampoon jälkeen on vielä ihan hyvä olo...

..mutta hoitoaine alkaa jo olla vähän liikaa.



Annan Ressin aina kuivua itsekseen - me kummatkin inhoamme turkin kuivaamista föönillä. Joten mitä sitä turhaan kiusaamaan pappaa. 

Tässä pesun tulokset (turkki on vielä vähän märkä)


Puhdas koira :)






Aaaaaws söpöliini! Oma koira paras koira <3

PS. Jos ette muuten huomaa, yritän tässä antaa suomen jenkkiharrastukselle tekohengitystä ;) Sanokaa mun sanoneen, kymmenen vuoden sisällä kasvatan näitä (ja tarvin pennunostajia). Kennelnimikin on jo tiedossa - Bella Notte's 
..koska tämä <3

...Pitää varmaan alkaa säästää eläinlääärilaskuihin... :)

Pus <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti